Husforsikring

5/5
5/5
5/5
3.5/5
5/5
4.5/5
3.5/5
5/5

Det at købe et hus er en stor investering. Man ønsker at passe godt på sit nye hjem, men uforudsete skader kan forekomme, og her er det godt at have den bedste husforsikring. Hvis ikke man har en husforsikring kan reparationerne bliver meget dyre. For at finde den billigste husforsikring gør man klogt ved at sammenligne husforsikringer.  

Husforsikring overblik

På denne side kan man få det store overblik over, hvad man skal vide, når man skal ud og sammenligne de billigste husforsikringer. Priserne varierer meget alt efter forsikringsudbyder og fordele ved hver udbyder kan variere. Det betyder, at det er vigtigt at holde et godt overblik når man skal finde en husforsikring. 

Mange køber deres hus med et realkreditlån, og mange af disse udbydere vil kræve, at man også forsikrer huset. 

Husforsikring pris

Priser på husforsikringer varierer, men udregnes ofte ud fra samme parametre. De parametre en husforsikring udregnes på er alderen af huset, størrelsen på huset, husets beliggenhed og den type tagbeklædning, som huset har. Det handler om hvor stor en risiko for skader huset har, og det spiller derfor en stor rolle på prisen på husforsikringen, hvor god stand huset er i.

Bedste husforsikring

Den bedste husforsikring er forskellig fra husstand til husstand. Overordnet set kan man rangere husforsikringerne efter hvor meget de dækker, prisen på husforsikringen og de fordele som man benytte sig af hos forsikringsudbyderen. 

Det vil sige, at den billigste husforsikring kan være den bedste, men det er op til den individuelle husstands situation og økonomi, hvorvidt det er den bedste husforsikring.

Husforsikring FAQ

Læs om de mest hyppige spørgsmål omkring husforsikringer nedenfor, og få svar på alle spørgsmål.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring er en forsikring, som forsikrer et hus. En husforsikring vil dække skader på selve huset. Det betyder også, at en husforsikring ikke dækker inventaret i boligen til dette skal man bruge en indboforsikring. En husforsikring dækker faste installationer – såsom tag, murer osv. – samt bygningstilbehør. Det vil sige, at man med en husforsikring vil kunne forsikre sig mod skader på selve huset.

Hvad dækker en husforsikring

En husforsikring vil dække en lang række skader på huset. En grunddækning, som det kaldes, vil inkludere: 

  • Brandforsikring: som vil dække huset i tilfælde af brand, samt vil dække inventar, der tager fatal skade i branden. 
  • Storm og skydbrudsdækning: som dækker skader på huset, der bliver skadet under en storm, skybrud eller tøbrud. Her dækkes ejendele dog ind af indboforsikringen.
  • Tyveri, indbrud og hærværk: Hvis der kommer indbrud i hjemmet eller udført hærværk. 
  • Frostspræning og snetræk: Hvis rør i huset tager skade eller taget braser sammen for trykket af sne. 
  • Genhusning: skulle huset blive ubeboeligt grundet skader dækket af forsikring vil forsikringsselskabet betale nødvendige udgifter til at flytte. 
  • Glas og sanitetsforsikring: Bliver toilettet, vinduer, håndvaske osv. ødelagt kan forsikringen dække. 
  • Husejeransvar: Hvis der sker skader på en person, hvor man er juridisk ansvarlig for handlingen. Dette kan være ved mangel på snerydning af fortov, og en person falder og slår sig. 

Hertil kan der ofte tilkøbes tilvalgsdækninger, som dækker forskellige andre dele af skader på huset. Disse varierer fra forsikringsudbyder til forsikringsudbyder. 

Hvad koster en husforsikring

En husforsikring har en gennemsnitslig pris på 2065 kroner årligt, hvor der er en selvrisiko på 3495 kroner. Det er forskellige fra forsikringsudbyder, samt hvilket hjem man ejer, hvor billig husforsikringen er.

Find forsikring på Dyreforsikringer, Mc forsikringer, Indboforsikringer m.m. 

Skiftforsikring.dk drives og ejes af Admill ApS