Fritidshusforsikring

Lad forsikringsselskaberne komme til dig med et godt tilbud

En fritifdshus forsikring er den forsikring, som du kan bruge til at forsikre dit summerhus, dit fritidshus eller din kolonihave. En forsikring til fritidshus dækker som regel både skader på selve bygningen samt indboet i fritidshuset.

Fritidshusforsikring overblik

Hvis du er på jagt efter en god forsikring til dit fritidshus eller forsikring til sommerhus, bør du starte med at tage et kig på vores fritidshusforsikring overblik. Vi har nemlig samlet en stor oversigt over alle de bedste og billigste forsikringsselskaber på markedet i Danmark. Vi har gjort dette for at gøre det så nemt og overskueligt som muligt for dig at se dine muligheder, når det kommer til fritidshusforsikring. Vi ved hvor svært det kan være, hvis man selv skal indhente alle informationerne fra de forskellige selskaber – så derfor har vi gjort det for dig.

Fritidshusforsikring pris

Prisen for fritidshusforsikring afhænger af, hvor meget dit fritidshus er værd, hvilken type fritidshus det er samt hvor mange tilvalg, du vælger til din forsikring. Når du skal finde din fritidshusforsikring pris, kan du som regel indtaste nogle få oplysninger på forsikringsselskabets hjemmeside for at beregn fritidshusforsikring. Typisk skal du blot indtaste adressen på dit fritidshus samt din alder. Prisen på fritidshusforsikring afhænger naturligvis også af, hvor stor en selvrisiko du vælger – ligesom de fleste andre forsikringer.

Billigste fritidshusforsikring

Den billigste fritidshusforsikring vil som udgangspunkt være den, der har den højeste selvrisiko. Hvis du leder efter en god og billig fritidshusforsikring kan du i vores oversigt over dine muligheder, vælge at sortere efter pris. På den måde kan du lynhurtigt find billigste fritidshusforsikring. Husk dog altid, at du også skal se på de andre parametre, når du sammenligner, da du måske kan være heldig at få mere for pengene hos et andet selskab end det, der er billigst.

Fritidshusforsikring FAQ

Hvis man ejer en kolonihave, et sommerhus eller en anden type fritidshus, kan der være mange spørgsmål og bekymringer forbundet med dette. Et fritidshus er et kært eje, uanset om man bruger det til udlejning eller man selv nyder at bruge sin fritid der. Derfor bør fritidshuset også altid være rigtig godt forsikret. Herunder har vi samlet de mest stillede spørgsmål med hensyn til fritidshus forsikring, så du måske også kan få svar på nogle af dine.

Hvad er en fritidshusforsikring?

En fritidshusforsikring er kort fortalt den forsikring, der dækker dit fritidshus – hvad enten det er en kolonihave, et kolonihavehus, et sommerhus eller en anden form for fritidshus. En fritidshus forsikring fungerer ligesom den forsikring, du har på din almindelige bolig. Den kan forsikre dig og din fritidsbolig i de perioder, hvor du ikke selv opholder dig der.

Hvad koster en fritidshusforsikring?

En fritidshusforsikring kan koste fra omkring 1000 kr om året, men vil som regel koste mere – afhængigt af, hvem der ejer fritidshuset, hvilken type fritidshus det er samt hvor huset er beliggende. Jo mere huset er værd, jo mere koster forsikringen typisk. Jo bedre du forsikrer dit fritidshus, jo mere vil forsikringen også komme til at koste dig.

Dækker indboforsikring sommerhus?

I sommerperioden – altså højsæsonen fra 1. Juni til 31. August – dækker din indboforsikring de genstande, som du medbringer fra din helårsbolig. Det vil altså sige de ting, som du tager med i sommerhuset – og ikke de ting, der står der fast. Disse ting skal dækkes af en fritidshusforsikring eller en indboforsikring til sommerhus.