Bilforsikring

Indtast nummerplade og sammenlign nemt priser på 14 forsikringsselskaber

I Danmark er det kun lovpåkrævet, at du har en ansvarsforsikring, som er en del af din bilforsikring. Dette er en forsikring, som dækker dit ansvar over for alle andre i trafikken. Den dækker altså ikke dig, dine ting i din bil eller din bil, hvis der skulle ske en ulykke. Dog er der mange andre dækninger, som du kan købe til din bilforsikring, hvilket gør, at du ikke skal bekymre dig for din pengepung, skulle du havne i en ulykke eller få en skade, mens du sidder bag rattet, eller du har parkeret din bil ude i byen. 

Billig bilforsikring

Den billigste bilforsikring for dig er den, som dækker alle de behov, som du måtte have i forbindelse med din bil, mens den samtidig holder sig til en fornuftig pris. Når det kommer til en god og billig bilforsikring, så er det vigtigt, at du husker, at den billigste månedlige ydelse ikke altid er den bedste for dig. Der kan være tilfælde, hvor det kan være en god ide, at du tilkøber vejhjælp eller en kaskoforsikring, som forsikrer dig, din bil og de ting, som måtte være i din bil under ulykken.

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig i Danmark, men har du ikke en kaskoforsikring, så kan det hurtigt blive en dyr affære, når du skal have din bil på værkstedet efter en ulykke, eller hvis den har fået en skade.

Bilforsikring pris

Der er mange faktorer, som spiller ind, når det kommer til prisen på en bilforsikring. Disse justeres over tid, og det er derfor ikke en fast pris per måned, som du bliver tilbudt, når du først køber en bilforsikring. Derfor er det også vigtigt, at du engang imellem tager din bilforsikringens pris op til eftersyn. Dette betyder, at det er en god ide, at du tjekker markedet for, om du kan få en billigere pris hos et andet selskab, eller om der er eventuelle elementer, som du har angivet i din bilforsikring, som har ændret sig, siden du først tegnede forsikringen. Når du gør dette, så kan der være penge at hente hver måned.

Beregn bilforsikring

Som nævnt tidligere er der mange forskellige elementer, som spiller ind, når du skal hav beregnet prisen på din bilforsikring.

1.

Først og fremmest kommer prisen an på, hvor meget du gerne vil betale i selvrisiko, skulle der ske en ulykke. En selvrisiko er et beløb, som du selv skal lægge ud af egen lomme til regningen efter bilen er blevet repareret, hvoraf din bilforsikring går ind og dækker resten. Vælger du en høj selvrisiko, så vil du opdage, at du får en lavere månedlig ydelse, men du vil skulle betale langt mere i tilfælde af en skade. Vælger du dog en lavere selvrisiko, så skal du ikke give det samme store engangsbeløb, hvis bilen skal repareres, men du skal betale mere hver måned. Her er en regel ofte, at hvis du har en økonomi, som ikke kan tåle store pludselige udgifter, så er det bedre at vælge en lavere selvrisiko.

2.

Derudover kommer prisen på din bilforsikring også an på den biltype, som du kører i til daglig, og som du gerne vil have forsikret. Der er visse typer af biler, som typisk får flere skader end den gængse. Dette kan være hurtige biler, sportsvogne. Din motorstørrelse, bilen mærke og model er altså en faktor, når du skal have beregnet prisen på din bilforsikring.

3.

En tredje faktor er din anciennitet. Denne opbygger du gennem tid, når du tegner din første bilforsikring. Når du stiger i anciennitet hos dit forsikringsselskab, så vil prisen på din bilforsikring falde. Dette sker, da du får mere og mere erfaring på vejen, og du kommer dermed langsomt længere og længere væk fra at være i den store risikogruppe for flest skader. Forsikringsselskabet kigger på den periode, hvor du har haft din bilforsikring, og de bedømmer så, hvor mange skader, du har haft, og hvordan du kører, og de beregner derudfra prisen på din bilforsikring.

4.

En fjerde faktor, som spiller en rolle i beregningen af din bilforsikring er din alder. Det er typisk yngre mennesker, som får skader, og det vil derfor altid være dyrere for en ung person at tegne en bilforsikring, end det vil være for en ældre. Dog vil prisen på din bilforsikring falde i takt med, at du fylder år, og du får mere erfaring på vejen.

5.

En femte faktor, når dit forsikringsselskab skal beregne prisen på din bilforsikring er antal kørte kilometer om året og din bopæl. Jo flere kilometer, og dermed jo mere tid, som du bruger bag rattet, des større risiko er der for, at du havner i en ulykke, som resulterer i en skade, og det vil dermed være dyrere for dig, jo flere kilometer du kører årligt. Derudover har din bopæl en betydning for din pris. Der er generelt større tendens til, at biler i større byer havner i en ulykke og får en skade, og derfor er prisen på din forsikring dyrere, jo større en by du bor i.

prisberegner, bilforsikring

Bilforsikring for unge

Det er vigtigt, at du som ung mellem 18 og 25 år opbygger anciennitet hos dit forsikringsselskab, så du hurtigere kan få en billigere pris på din forsikring. Dette sker udelukkende, når du først tegner en forsikring, og derfor er det vigtigt, at du ikke lader dine forældre tegne en bilforsikring i deres navn, mens det er dig, som kører bilen. Dette er ulovligt i Danmark, og du kan komme i store problemer, hvis du får en skade på bilen.

Når du skal tegne en forsikring som ung, så kan det være en god ide, at du køber en bil med tilhørende forsikring. Dette kan være en billig løsning, og ofte kan du få et godt tilbud af din forhandler, når du skal købe bilen. Dette kan være en stor fordel, når du er ung bilist i trafikken. Derudover, hvis du gerne vil have en billigere forsikring, kan det være en god ide, at du køber en ældre bil, mens du er ung. Dette er billigere, og hvis du kun beholder din ansvarsforsikring, så er der mang penge at spare, da en kaskoforsikring er meget dyr, når du stadig er under 25 år gammel.

Forsikring FAQ

Det kan for mange være forvirrende, hvilken bilforsikring, man skal tegne. Hvilken forsikring der er den billigste? Der er  mange spørgsmål involveret i processen. Vi har derfor svaret på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med en at finde en bil forsikring.

Hvad koster en bilforsikring?

Det er altså forskelligt, hvordan en bilforsikring udregning bliver lavet, og der er forskellige faktorer, som spiller ind, specielt hvis du vil have en bilforsikring under 25 år. Det er derfor en god ide, at du taler med dit kommende forsikringsselskab, så du kan få en estimering af den pris, som du skal betale for den bedste bilforsikring til dig og dine behov.

Bilforsikring - Hvad skal man have?

Når du skal tegne en bilforsikring, så er det vigtigt, at du tegner en ansvarsforsikring, da denne er lovpåkrævet i Danmark. Derudover er det en god ide, at du tegner en kaskoforsikring, som dækker dig selv, din bil og dine ting, skulle der ske en skade på bilen, eller skulle der ske en ulykke. Du kan derudover også altid tegne en forsikring på vejhjælp, på glasforsikring, som dækker stenslag på din rude, eller en friskadeforsikring. 

Hvad koster en bilforsikring for unge?

Det er forskelligt, hvor meget du skal betale for en billig bilforsikring under 21. Dette kommer an på, hvilken type af bil, du har valgt at tegne en bilforsikring på, og hvor meget anciennitet, du har opbygget hos dit forsikringsselskab. Jo længere du har din bilforsikring, uden at du får en skade på din bil, jo billigere vil den blive.

Skiftforsikring.dk drives og ejes af Admill ApS