Cykelforsikring

Lad forsikringsselskaberne komme til dig med et godt tilbud

Hvis du er på udkig efter en cykel forsikring, men er i tvivl om hvilken cykel forsikring der passer bedst til dit behov, kan vi være behjælpelige i din søgen efter den rette forsikring. Din cykel er som regel dækket gennem et tilkøb i din indboforsikring. Gennem vores portal får du hjælp til at finde den bedste cykel forsikring. Udfyld en formular og få tilsendt tre tilbud på forsikringer og ta’ herefter din beslutning – eller afslå alle tre. Beslutningen er din.

Cykelforsikring overblik

De fleste tegner en indboforsikring, hvor cykelforsikring indgår i selve forsikringen og cyklen derfor dækkes gennem indboforsikring i tilfælde af tyveri. Din cykel er altså ikke nødvendigvis dækket af din indboforsikring, så derfor er det en god idé at tjekke dine forsikringsbetingelser igennem hvis du vil sikre dig at din cykel er dækket i tilfælde af tyveri. Med en cykelforsikring i din indboforsikring, dækkes alle cykler i husstanden, både almindelige cykler og elcykler.

Bedste cykelforsikring

Du kan få hjælp til at vælge den bedste forsikring med den bedste cykelforsikring, ved at udfylde en formular med dine personlige oplysninger og ønsker til forsikring. Der er som oftest nogle begrænsninger på hvor meget forsikringsselskabet kan og vil dække på en enkeltforsikring. Dette beløb kan variere, og ligger på 15.000 kroner for nogle selskaber – så har du en dyr specialcykel til en høj værdi, har du altså behov for en anden type forsikring. Du skal derudover ligeledes have en forsikringsgodkendt lås. I realiteten forhindrer disse dog ikke cykeltyven fra at stjæle din cykel, så en ekstra kabel- eller endnu bedre, bar-lås vil reducere din risiko for et cykeltyveri yderligere.

Billig cykelforsikring

Hvorvidt din cykelforsikring er billig at have, afhænger også af selve selvrisikoen på din indboforsikring. Har din cykelforsikring eksempelvis en selvrisiko på 5000 kroner – og du får stjålet en cykel med en værdi på 7000 kroner får du altså kun 2000 kroner i erstatning. Der findes dog forsikringsselskaber der tilbyder at man kan minimere selvrisikoen på enten hele din indboforsikring eller kun på din tilvalgsdækning, altså selve cykelforsikringen, der omhandler din cykel. Dette bliver du ligeledes informere, når du ser dine udvalgte forsikringer, som genereres og tilsendes til dig via vores portal, hvorefter du selv kan styre hvorledes din selvrisiko skal se ud. Udfyld en enkelt formular og lad tre forsikringsselskaber tilbyde dig en gratis gennemgang af din indboforsikring, der passer bedst til dine behov.

Cykelforsikring FAQ

Som hovedregel er din cykel forsikret, hvis du har en indboforsikring. Du kan dog i nogle tilfælde komme ud for, at en cykelforsikring er noget du skal tilvælge når du køber en indboforsikring. Læs mere omkring cykelforsikringer nedenfor, og find både ud af hvordan en cykelforsikring dækker dig hvis uheldet er ude, samt hvorfor det kan være fornuftigt at tegne en cykelforsikring og ligeledes hvad prisen på sådan en forsikring er. 

Hvad dækker en cykelforsikring?

En cykelforsikring forsikrer dig i flere tilfælde. Som hovedregel dækker de fleste cykel forsikringer hos de fleste forsikringsselskaber, hvis din cykel bliver stjålet. I andre tilfælde dækker den også hvis din cykel udsættes for brand eller hærværk. Hærværk er som regel kun dækket, hvis det sker på din bopæl eller ved tyveri af cyklen eller tyveriforsøg. Derudover dækker din cykelforsikring også ‘ansvar’, hvilket betyder at hvis du kører ind i andre, og det er din skyld, er dit erstatningsansvar dækket på din ansvarsforsikring (en del af indboforsikringen). Dette gælder dog ikke hvis du påkører andre bevidst eller hvis du er beruset.

Skal jeg have en cykelforsikring?

Hvorvidt det er en god idé at have en cykelforsikring, er en vurderingssag. Som sagt, er din cykel en ældre, slidt og brugt udgave, vil din selvrisiko være højere en selve cyklens nuværende værdi, ergo kan det ikke svare sig at have en cykelforsikring. Omvendt, er din cykel splinterny og dyre end din selvrisiko, kan dette godt svare sig. Dette afhænger igen af hvilket forsikringsselskab du har.

Hvad koster en cykelforsikring?

Prisen på en cykelforsikring afhænger af hvilket forsikringsselskab du tegner cykelforsikringen hos, samt hvor høj en selvrisiko denne cykelforsikring indebærer. Som tidligere nævnt, findes der forsikringsselskaber der tilbyder at man kan minimere selvrisikoen på enten hele din indboforsikring eller udelukkende på cykelforsikringen. Hvorvidt der er behov for dette er en vurderingssag. Selve prisen kan du undersøge, når du har udfyldt vores formular og får tilsendt tre gode tilbud fra nogle forsikringer.