Hesteforsikring

Lad forsikringsselskaberne komme til dig med et godt tilbud

En hesteforsikring er den forsikring, som du kan bruge til at forsikre din hest. En forsikring til heste dækker alle hesteracer.

Bedste hesteforsikring? Få et hesteforsikring overblik

I Danmark er det lovpåkrævet, at du har en ansvarsforsikring til din hest. Dette gør, at skulle der ske skade på andre personer eller andre personers ting i forbindelse med din hest, så vil dette blive dækket af din forsikring. Dog er der som oftest en selvrisiko, som du selv skal betale af egen lomme, skulle uheldet være ude. Derudover er det vigtigt, at du tegner en livsforsikring på din hest. Dette er en forsikring, som dækker dig, skulle hesten dø af sundhedsmæssige årsager, skulle den blive stjålet, eller hvis der sker en ulykke, som gør, at hesten skal aflives. En livsforsikring er derfor en god ide, da en hest som oftest er en større investering, og det kan derfor redde din økonomi, skulle uheldet være ude.

Dansk hesteforsikring

Har du en dansk hesteforsikring sygesikring, så vil denne som oftest dække, hvis din hest skal til dyrlægen, og den har behov for medicin, røntgenbilleder eller anden form for dyrere behandling. Derudover dækker denne forsikring også, skulle din hest have brug for en operation og efterfølgende genoptræning. Derfor er det altså en god ide, at du tegner en sundhedsforsikring til din hest i det øjeblik, hvor du enten køber føllet eller overtager hesten. På denne måde kan du være sikker på, at du undgår store udgifter til dyrlægeregninger og til operationer på din hest.

Hesteforsikring pris

Det er meget forskelligt, hvor meget du skal betale for din hesteforsikring. Dette kommer som oftest an på hestens alder, når du overtager den, og hvilken sundhedstilstand hesten er i. Derudover kommer det også an på, hvilken race hesten er, da der her er forskel på udgifterne til forskellige sundhedsmæssige skavanker, som hesten kan have. Derfor er det også en god ide, at du overvejer den fremtidige pris på din hest, inden du beslutter dig for en race, da der kan være en større forskel i pris, når det kommer til din hesteforsikring.

Hesteforsikring FAQ

Der kan være mange spørgsmål forbundet med anskaffelsen af både en hest og den tilhørende hesteforsikring. Derfor får du her de mest stillede spørgsmål og tilhørende svar omkring en hesteforsikring, så du kan tage din beslutning om anskaffelsen af en hesteforsikring på det bedst mulige grundlag.

Hvad dækker en hesteforsikring?

Det er meget forskelligt, hvor meget en hesteforsikring dækker, og det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i, hvor stor en dækning du har behov for i hverdagen. Prisen på din hesteforsikring kommer an på hesten race, alder og sundhedstilstand, mens den samtidig kommer an på, om du tegner en livsforsikring sammen med din ansvarsforsikring. Det er også en god ide, at du selv er dækket af ulykkesforsikring, skulle der ske et uheld i forbindelse med, at du rider på din hest.

Er det lovpligtig med hesteforsikring?

Det er lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring som en del af din hesteforsikring. Dette sikrer andre personer og deres ejendele i forbindelse med en ulykke, hvor din hest er involveret. Derudover kan du tegne en livsforsikring på din hest, som dækker dig, skulle din hest blive syg og skal aflives, hvis den kommer ud for en ulykke, som resulterer i døden, eller den bliver stjålet. Derudover kan du også tegne en sundhedsforsikring til din hest, som dækker flere forskellige udgifter i forbindelse med, hvis din hest skulle blive syg. Livsforsikringen og sundhedsforsikringen til din hest er ikke lovpåkrævede, men de kan spare dig for mange økonomisk problemer senere hen, skulle din hest komme ud for en skade eller blive syg.

Hvad koster en hesteforsikring?

Det er meget forskelligt, hvad du skal betale for din hesteforsikring, og det er derfor en god ide, at du henter flere forskellige tilbud på en hesteforsikring hos flere forskellige forsikringsselskaber. På denne måde kan du finde den hesteforsikring, som bedst dækker dig og din hest i hverdagen, så du ikke skal bekymre dig om store regninger, hvis din hest skal aflives, eller hvis den bliver syg eller spille en del i en ulykke. Husk her på, at du ikke behøver at takke ja til nogle tilbud, som du indhenter fra de forskellige selskaber, og at du frit kan vælge mellem de tilbud, som du får.