Rejseforsikring

Sammenlign de bedste rejseforsikringer gratis hos Rejseforsikringsguiden.dk.

Indhold

I Danmark er det ikke lovpåkrævet, at du har en rejseforsikring, når du rejser ud for at se resten af verden udenfor landets grænser. Det kan dog være en god ide, at du tegner en rejseforsikring, inden du tager afsted, da det kan være en dyr affære, hvis der skulle ske en ulykke, eller du skulle få en skade, mens du er ude at rejse. Når du skal overveje, hvilken type af rejseforsikring, som du gerne vil dækkes af, når du skal afsted, så er det vigtigt, at du overvejer, om du gerne vil have en rejseforsikring, som dækker dig hele året, eller om du gerne vil have en rejseforsikring, som udelukkende dækker dig på den enkelte rejse.

Billig rejseforsikring

Når du skal tegne en rejseforsikring, så er der flere forskellige faktorer, som spiller ind, når prisen bliver beregnet. Først og fremmest er det vigtigt, at du har gjort det klart, om du gerne vil have en rejseforsikring, som dækker dig hele året eller blot på den enkelte rejse. Rejser du meget, så er det en god ide, at du vælger den helårlige rejseforsikring, da du på denne måde er bedst dækket til den billigste pris. Rejser du dog kun en gang om året, så er dette ikke nødvendigt, og du kan blot nøjes med en rejseforsikring, som dækker, når du skal afsted på ferie. 

En anden faktor, som spiller ind, når det kommer til prisen på din rejseforsikring er, hvor du skal hen, når du rejser. Jo tættere på Danmark du rejser, des billigere vil din rejseforsikring blive, og det er derfor billigt, når du for eksempel rejser i Europa. Dette er som oftest tilfældet, fordi det er billigere at betale udgifterne i forbindelse med et hospitalsophold i Europa, og flybilletten hjem er også ofte langt billigere fra andre europæiske lande til Danmark, end det er fra andre kontinenter.

En tredje faktor, som spiller en rolle, når det kommer til prisen på din rejseforsikring, er de forskellige niveauer af dækning, som du gerne vil have er en del af din rejseforsikring. Dette betyder, at du kan få dækket dine udgifter med en afbestillingsforsikring, skulle du blive forhindret i at tage på ferie. Dette er specielt et godt valg, hvis du rejser til lande, hvor omkostninger til flybilletten har været højere. Derudover kan du også tilvælge en konkursforsikring. Dette er en del af din rejseforsikring, hvor du er dækket ind, skulle flyselskabet du rejser med gå konkurs. Prisen på din forsikring kommer altså an på, hvor mange forskellige ekstra dækninger, du tilvælger, når du tegner din rejseforsikring, mens det samtidig kommer an på, hvor du rejser hen, og hvor længden af din rejser.

Rejseforsikring verden

Vil du gerne rejse ud i verden, langt udenfor Europa, så er det en god ide, at du overvejer at være dækket af en rejseforsikring til verden, altså en global rejseforsikring. Denne dækker dig, når du rejser udenfor Europa, hvor der ikke længere gælder samme regler og priser for sygehushjælp og hjemrejser, som du kan finde i Europa. Når du er dækket af en global rejseforsikring, så er du dækket på alle kontinenter. Dette betyder, at det er ligegyldigt, om du rejser til USA eller Afrika. Du vil stadig have samme dækning, skulle uheldet være ude.

Når du er dækket af en global rejseforsikring, så er du dækket, skulle du have behov for et sygehusophold, eller skulle du have behov for hjælp til transporten tilbage til Danmark. Dette kan være en stor hjælp af have på hånden, da det er meget dyrt at komme på hospitalet i nogle lande, og i mange tilfælde kan en flybillet koste dyre domme. Dette behøver du dog ikke at tænke på, når du er dækket  af en global rejseforsikring. En global rejseforsikring dækker også dine omkostninger, skulle du blive tilkaldt til et land, hvor din familie har brug for dig på grund af sygdom, og den dækker også, hvis du skulle have behov for krisehjælp. Dette kan være i forbindelse med naturkatastrofer eller anden form for evakuering. Derudover dækker denne type af forsikring som oftest også omkostningerne, hvis du skulle blive kaldt tilbage til Danmark på grund af sygdom eller anden form for krise. 

Rejseforsikring FAQ

Der kan være mange spørgsmål forbundet med at rejse til udlandet, og det er ikke altid lige nemt at gennemskue, hvordan du bedst holder dig dækket, når du sætter dig på flyveren, færgen, bussen eller bilen, når du rejser ud i verden. Derfor får du her svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål, som dukker op i forbindelse med, at du skal tegne en rejseforsikring.

Hvad er en rejseforsikring?

En rejseforsikring, er en forsikring, som dækker dig, skulle du komme til skade i udlandet, og du har behov for et sygehusophold eller generel lægehjælp. En rejseforsikring dækker også dine omkostninger i forbindelse med at komme hjem, hvis du ikke har mulighed for at kunne komme på planlagt vis, da du først tog afsted. Altså dækker din rejseforsikring din flybillet, busbillet eller anden form for transport, så du kan komme tilbage til Danmark.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Det er forskelligt fra rejseforsikring til rejseforsikring, når det kommer til, hvordan du er dækket, når du rejser. Du kan vælge den helt basale rejseforsikring, hvor du er dækket i tilfælde af sygdom, og du skal på hospitalet, og hvor du får dækket dine omkostninger hjem. Derudover kan du tilvælge en konkursforsikring, som sikrer dig, hvis flyselskabet, som du rejser med, skulle gå konkurs. Du kan også tilvælge en afbestillingsforsikring. Denne sikrer dig, at du kan få dækket dine omkostninger, hvis du bliver forhindret i at tage på ferie, og du gerne vil have pengene tilbage for din rejse.

Hvad koster en rejseforsikring?

Det er forskelligt, hvor meget en rejseforsikring koster, da dette kommer an på den grad af dækning, som du vælger, når du tegner din rejseforsikring. Den bedste rejseforsikring er den, som dækker alle dine behov, når du rejser, og er du ikke klar over, hvad du har brug for, når du gerne vil udenfor landet, så kan det her være en god ide, at du kontakter dit forsikringsselskab, så du kan få en samtale og et godt tilbud på en rejseforsikring. Så kan du være helt sikker på, at du er godt dækket ind, når du pakker kufferten med tankerne om at rejse over Danmarks grænser.